Stekno logo
Resultathåndtering for BilCross

Ny versjon av Bilcross resultatsystem også for 2013 - versjon 2.2

I denne versjonen har jeg primært jobbet med to ting; tillegg og trekk i poeng og generell feilretting.

Tillegg og trekk i poeng er interessant for en del arrangører f eks for å kunne gi tillegg og/eller trekk for visse ting (som må være beskrevet i tilleggsreglene) i et løp, en klasse, en omgang osv. De helt spesifikke ønskene dette rettet seg mot, er;

  1. tillegg i poeng for beste tid i hver omgang, som brukes en del på sørlandet
  2. trekk i poeng som alternativ måte å håndtere tyvstart på

På bakgrunn av både tilbakemeldinger fra brukere og egne erfaringer, har jeg også gjort en god del endringer og feilretting i grensesnittet.

Et eksempel er ved import fra f eks Aagedahl sitt påmeldingssystem. Måten jeg har programmert det på, gjør at den ikke tåler punktum som del av filnavnet til importen. Tidligere kom det en kryptisk feilmelding, nå vil feilmeldingen gi beskjed om å unngå spesialtegn. Dersom denne filen også inneholdet «tomme rader», deltakere uten startnummer, kom det også en noe spesiell feilmelding, nå går importen uten feilmelding, men ekskluderer de radene.

OBS 1 – bruk 32-bits versjonen av Office/Access! Det er en del program og system som ikke er kompatible med 64-bits versjonen av Office/Access, så også mitt system foreløpig.

OBS 2 - jeg har ikke fått testet med Office 2013 enda, men en kunde som har prøvd sa at det kom en meldingboks ved start og avslutning av programmet han ikke hadde sett før, men at alt fungerte som det skulle. TEST før løpsdagen om det fungerer.

En annen ting som dukket opp underveis, var problemer med pdf-konvertering. I noen tilfelle fikk man bare halve sidene i steden for hele sider. Problemet ser ut til å ha vært primært med 2010-versjonen, men jeg har oppgradert pdf-rutinene og endret litt på metoden brukt i 2010 og senere versjon.

I mine tester har det fungert stort sett greit, men med to negative konsekvenser (som stort sett gjelder 2007 og tidligere versjoner)

  1. prosessen går en del tregere, slik at jeg har laget en «statusbeskjed» som står på skjermen mens prosessen pågår – spesielt stevnets offisielle startliste, som kan være lang/mange sider kan ta merkbart lengre tid
  2. pdf-filene blir også noe større, samt noen ganger ikke like «klare» som papirorginaler

Jeg har fått høre at noen har brukt systemet via DropBox og opplevd problemer. Vær forsiktig med sånt! Skal man bruke Access over nett, bør man ha et stabilt nettverk, ellers kan det oppstå uforklarlige problemer!

Håper dette fungerer greit hos dere! Kom gjerne med tilbakemeldinger!

Nyheter - 2013 - Versjon 2.2 - kortform

Versjon 2.2.1 - feil i html-eksport dersom man ikke hadde registrert et "stevnenavn" i skjemaet Innstillinger


Sist oppdatert 2013-09-03